fbpx Dags att köpa ytterdörr? Här är våra tips! | Dieden-Ekodoor

Empty

0,00 kr

Dags att köpa ytterdörr? Här är våra tips!

Din ytterdörr har många viktiga funktioner. Det är många saker att tänka på när man ska välja en ytterdörr. Den ska stänga ute regn och rusk. Den ska se tilltalande och inbjudande ut samtidigt som den måste vara säker. Så för att sammanfatta bör du ha följande faktorer i åtanke när du väljer dörr: Säkerhet, bra kvalitet, funktionalitet och självklart utseendet.

Vilka funktioner är viktigast för dig?

Hur ofta kommer ytterdörren att öppnas?
Vilken typ av lås behöver du? Vill du ha en pardörr eller kanske sidoljus? Behöver dörren vara ljudisolerad? Finns det något entrétak eller behövs det? Behövs det mer ljusinsläpp i hallen?

Dörrens kvalitet och energieffektivitet:

Här bör du återigen tänka på placeringen av dörren. Kommer den behöva utstå mycket regn och rusk eller ha solgasset på sig hela dagarna? Hur mycket underhåll är rimligt? Ytterdörrar på marknaden har flera olika isoleringsförmågor. Hur energieffektiv en ytterdörr är anges i dess U-värde. Desto lägre U-värde, desto bättre isolerar ytterdörren! Ytterdörrar med glasparti har oftast ett högre U-värde än de dörrar som inte har något glas.

Säkerhet är A och O.

Vilken typ av säkerhet behöver din dörr? Vill du ha möjlighet att larma dörren? Ska man kunna se in genom dörren? Är din dörr brandsäker?

Färg och form

Vilket utseende ska dörren ha? Val av dörrens utseende spelar stor roll för ditt hus helhetsintryck. Valmöjligheterna är oändliga. Alla våra dörrar går att få i olika färger och vi erbjuder både klassiska och moderna alternativ.

Det finns som sagt många viktiga aspekter att ha i åtanke vid dörrköp. Det bästa är självklart om en dörr kan uppfylla alla krav och det är en av flera viktiga faktorer för oss på Dieden-Ekodoor.